Husligt

Stiltje

Det står stilla nu, livet. Eller nej, egentligen händer det otroligt mycket hela tiden. Jag ser till att boka upp mig och gå på hockey, opera, aw och hockey igen. Fokuserar på jobbet. Göra saker jag tycker om.

Men ändå står det helt stilla, i jakt på ett boende. I huset vill jag inte vara, även om jag måste ibland. Jag har mina föräldrar, mina systrar och snälla människor som lånar ut sina boenden/gästrum/soffor till mig. Men jag är en hemmamänniska. En höstälskare. Som vill plocka svamp, laga mat och bjuda hem folk, krypa ner i soffan och läsa, sova för länge, kolla på film under filten, ta regniga höstpromenader. Och komma till ro i mitt alldeles egna hem. I huvudet inreder jag för fullt redan, trots att jag inte ens vet vart jag ska bo.

Och den där känslan att inte veta, att det kanske kommer ta tid, den sliter i mig. Stressar mig. Rubbar min sömn.

Ska jag förlora en hel höst i jakten på bostad? Jag hoppas inte. Att det perfekta boendet dyker upp snart, mycket snart. Att jag kommer kunna bjuda hem folk, njuta av mitt eget boende, rota mig i det nya och komma till ro igen.

Det är det jag hoppas på just nu. Ett eget hem.

Advertisements

5 thoughts on “Stiltje”

  1. Det kommer! Hoppas oktober saknar blogginlägg för att du flyttat någonstans där det är fint och där du känner dig hemma och så tillfreds det bara går.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s