Uncategorized

Det är bra skört, det här livet

Först den där pappan som glömde sin tvååring i bilen förra veckan, så att han dog. Hur lever man med sig själv efter det?

Sedan kollegan som berättade om en bekant vars treåring skulle klättra upp för en tripp trapp stol, ramlade och slog sönder huvudet mot golvplattorna. Tänk er att se sitt barn krossa skallen i sitt eget hem. Hur kommer man över den synen?

Idag har jag gåshud och gråten i halsen. Funderar på att köpa bubbelplast och lekhjälmar till tjejerna (och P) på vägen hem. Å andra sidan var det just en lekhjälm som blev ett barns död på en förskola i Gävletrakterna för några år sedan.

Man kan inte gå runt och tänka på allt hemskt som kan hända, då blir man nog galen till slut. Men ibland blir man lite extra påmind, så där så att det känns i hela kroppen. Det är de dagarna man kramar om de sina lite extra när man kommer hem och håller tummarna för att inget ska hända.

Idag är en sådan dag.

Advertisements

7 thoughts on “Det är bra skört, det här livet”

  1. Jag vet! Hatar att läsa sånt där…får värsta ångesten att nåt ska hända. Vill barrikadera mig i ett rum med familjen. Ett rum utan hörn och bara vadderade väggar….

  2. Ja men ibland tror jag att ju mer man skyddar och tänker efter innan desto mer saker händer så att säga. Nu menar jag inte att man ska utmana ödet men att oro ibland föder att det blir knas…

    1. Ja kanske det, och man kan ju faktiskt inte begränsa barnen heller. Att en treåring klättrar upp på stolen är ju inget man skulle ens reagera på som farligt, egentligen. Eller att få klättra i träd och bli skjutsade av pappa till föris. Det är nog mest det som är det läskiga…

  3. Helt fruktansvärt!! Och det du skriver om att se sin barn krossa sitt huvud… Alltså allvarligt, jag ryser i hela kroppen. Jag är LIVRÄDD när det gäller Victor. Bara det att allt ska in i munnen. Att de är totalt orädda. Rädd att tappa honom i trappen när vi ska ner till vagnen (bor högst upp utan hiss). Fy fan. Vidrigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s