Snabb vardagslyx

salviapastasvNi vet dom där vardagarna när man vill lyxa till det lite extra av någon anledning men inte orkar eller hinner stå i köket i en halv evighet.De dagarna kan jag verkligen rekommendera följande:

Färsk pasta med salviasmör och sallad med päron, brie och nötter

1 paket färsk pasta av er favoritsort (min är ricotta/spenat)
1 kruka salvia (torkad går också bra)
sallad av valfri sort (på denna tallrik var det mangold och maché)
päron
brie (eller annan favoritost, jag är en sån som bara gillar vitmögelost)
nötter (det som finns hemma – valnötter, hasselnötter, pinjenötter etc)
parmesanost
balsamvinäger
smör
salt
peppar

Koka pastan al dente. Gör under tiden salladen (direkt på tallrik eller i skål). Häll av pastan i durkslag och med den rinner av bryner ni smör i stekpanna. Häll i en kruka salvia (eller så mycket torkad ni vill ha), salt, peppar och så till sist pastan. Rör om och stek en halv minut eller så. Hylva över parmesan i önskad mängd. Ät och njut!

Första gången jag åt det gjorde jag raviolin själv (med hjälp av färska lasagneplattor) och stekte den i ugn. Hamnade i mathimlen! Denna variant var också fantastiskt god, snabb och lätt. Perfekt att bjuda på en fredag när man knappt hinner hem innan gästerna kommer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s